MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

"De Kast":Ik heb net een nieuw film geplaatst in de film rubriek van 'mijn spijkerkwartier' . De tweede al en er komen nog meer ! allemaal uit verschillende tijdperken en niet alleen door mij gemaakt... Aan de kijkers het volgende: ik doe mijn best de beelden te voorzien van jaartallen, namen, of locaties maar ik ben er van bewust dat die informatie niet altijd exact is en dat vooral namen van personen kunnen verkeerd gespeld zijn. Mijn excuses hiervoor. Mocht jullie trouwens iemand herkennen, laat het dan weten...kunnen die ook van die oude beelden genieten. Gr. Sacha B.

INFO FILM 2 (Heeft iemand nog een exemplaar van de Kast?)

In het Spijkerkwartier te Arnhem werd in 1976 het vrije blad “DE KAST” voor proza, essays en poëzie opgericht.
Om aan de mogelijke politie invallen te ontsnappen werden de redactie vergaderingen op verschillende adressen gehouden. De volgende beelden doen verslag van een redactie vergadering die in de Emmastraat plaats vond (nr11) en waar onder andere de ingeleverde stukken werden besproken. Met behulp van een oude stencil machine kwam het blad tot stand om verder “in alle discretie” gekopieerd te worden in de kantoren van de partij van de arbeid toen gevestigd op de Steenstraat.
Sacha Barraud ©2015

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.