Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

De avonturen van Spijkertje en Spoor 2 (2015)De avonturen van Spijkertje en Spoor 2

Prikkerig

Spijkertje zei vanmorgen tegen Spoor dat ze zich wat 'prikkerig' voelde.

Ze zaten, nou ja, zaten...Spoor zat op een bankje in de Kruidentuin achter de Prinsessestraat en Spijkertje fladderde om hem heen.

Het was nog vroeg. Ontbijt in de open lucht. Spijkertje strooide kwistig snippertjes croissant in het rond. De vogels pikten naar hartelust mee. En Spijkertje hipte tussen hen in. Toch voelde ze zich wat 'prikkerig'.

Die nacht had Spijkertje op de brede borst van Spoor liggen slapen. Spoor had van pure vreugde geen oog dicht gedaan. Hij had zich niet eens durven bewegen. Met kramp tot gevolg. Nu zat hij wat stijfjes op het bankje. In iedere hand een croissant. De thermosfles met thee stond aan zijn voeten. Hij schonk Spijkertje een kopje in, reikte het aan en zei kwansuis:

'Hoe bedoel je, prikkerig?'

'Weet je nog dat ik zo'n jeuk had, laatst. En dat ik van jou niet mocht krabben. Je zei dat ik de jeuk eruit moest duwen, omdat hij van binnen zat. Dat prikkerige komt juist van buiten.'

'Eh...van mij, misschien?'

'Nee, lieve Spoor, van alles. Van de hele wereld. Alsof de hele wereld mij met ijsnaalden prikt.'

'Heb je het koud?'

'Koud? Nee, maar ik huiver wel. Het is allemaal zo groot. Ik weet niet eens of ik het een vervelend gevoel vind. In ieder geval wel prikkerig.'

'Ja, Spijkertje, zo ver waren we al.'

Spoor wist meteen dat hij dat niet had moeten zeggen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.