MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Collecte zonder vergunning (Nachtlampje)

  • 5122 weergaven
  • 2 reacties

  • Nieuws

UPDATE: ook het CBF waarschuwt nu:
zie http://www.cbf.nl/nieuwsbericht/cbf-waarschuwt-voor-stichting-yt-nachtlampje

Op 23 maart 2016 werd er bij mij aangebeld: een collectant van 't Nachtlampje met het verzoek om voor 12,95 een kalender te kopen voor 'leuke dingen voor zieke kinderen'. ik vertrouwde het niet en vroeg naar de vergunning. Die 'had ze wel maar niet bij zich'. Ik heb niets gegeven. op internet vond ik het collecterooster van het CBF: geen vergunning in de gemeente Arnhem deze week. En ik vond verhalen over elders vergunningloos collecteren. De organisatie staat niet ingeschreven bij het CBF, dus er is geen controle op de besteding van de gelden. Ook bij verkoop van goederen is een vergunning nodig, als de opbrengst gebruikt wordt voor een goed doel, of als dit gesuggereerd wordt. Er was geen vergunning. Mijn advies: geen geld geven aan de collectant van 't Nachtlampje.

Zie ook: http://www.ad.nl/ad/nl/31848/Amersfoort/article/detail/4246788/2016/02/17/Onderzoek-naar-venten-aan-deur-door-t-Nachtlampje.dhtml

Deel dit bericht!

Reacties

Rudolf Beijerman
25 maart 2016

Goed van je deze waarschuwing! En zeer alerte reactie van je.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.