Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Beperkte parkeermogelijkheden SpoorhoekIk woon samen met mijn vriendin op de Spoorwegstraat, onderdeel van de Spoorhoek. Wij zijn allebei werkzaam buiten de regio Arnhem. Om op ons werk te komen hebben wij beide een auto. Dit is voornamelijk omdat het openbaar vervoer duurder en tijdrovender is.

Alle parkeergelegenheden zijn op basis van een vergunning of betaling. Omdat er in de wijk Spoorhoek maar één vergunning per adres wordt uitgegeven, is één van ons genoodzaakt de auto ver van ons woonhuis te parkeren.

Wij hebben tevergeefs bij de balie van P1 ons verhaal gedaan. De vriendelijke mevrouw erkende het probleem maar kon ons geen mogelijkheden bieden. De enige mogelijkheid die wij hebben is verhuizen naar een wijk waar dit wel mogelijk is. Dit is een zeer zware optie en lijkt mij zeer overbodig omdat er genoeg parkeergelegenheid zijn. Hierop heb ik (tegen beter weten in) een klacht ingediend bij de gemeente/P1.

Nu gaf de locatiemanager van P1 te kennen, dat het centrum, Spijkerbuurt en Boulevardkwartier wel 2 vergunningen per adres krijgen. Hiernaast wordt hier ook de mogelijkheid geboden om bezoekersvergunningen aan te vragen. Deze mogelijkheid heb ik op de Spoorhoek ook niet.
De locatiemanager heeft mij geadviseerd hierover contact op te nemen met wijkplatform die in contact met de gemeente staan i.v.m. parkeerzaken.

Ik zou graag zien dat wij dezelfde parkeermogelijkheden krijgen als de omliggende wijken want parkeerruimte is er genoeg.

Kunnen jullie mij helpen bij deze kwestie?
Deel dit bericht!

Reacties

Buurtverbinders
12 februari 2019

Beste Niek, Hiervoor kun je het best contact opnemen met de werkgroep spoorhoek: mijnspijkerkwartier.nl/groep/werkgroep-s....

Derk te Bokkel
13 februari 2019

Beste Niek,

Ik had je vraag al per mail beantwoord, dus bij deze nogmaals hetzelfde antwoord.
Ik herken je probleem. We kunnen echter als werkgroep weinig anders doen dan informeren over hoe het bij ons is geregeld. De Spoorhoek heeft een eigen parkeerbeleid, dat alleen door een besluit van de Gemeenteraad anders kan worden ingeregeld. Je hebt daarvoor dan wel de politieke en ambtelijke ondersteuning nodig, die bij wijziging van bestaande regelingen doorgaans alleen gegeven wordt als een breed deel van de bevolking van de buurt aangeeft dat ze het anders wil, en hoe het dan zou moeten worden.

We hebben in het Spijkerkwartier zuidelijk van de Van Muijlwijkstraat, tot afgelopen jaar, geen parkeerregeling gehad, waardoor er behoorlijk veel overlast van wijkvreemd parkeren was. Er was echter veel weerstand tegen het reguleren van het parkeren, waardoor er na jaren overleg en een aanzienlijke investering van vrijwilligersuren uiteindelijk een speciaal op deze wijk toegesneden regeling is gekomen. Omdat Spoorhoek al een regeling had, is dat deel van de wijk niet meegenomen.

Mochten jullie die regeling aan willen passen, is de enige route waarschijnlijk het organiseren van een buurtplatform dat in de buurt mensen activeert en op vergelijkbare wijze het gesprek met de Gemeente aangaat als wij dat gedaan hebben. Als je deze route wilt gaan, adviseer ik je eerst de werkgroep Spoorhoek te contacteren.

Mocht je meer informatie willen hebben over hoe het proces bij ons in zijn werk is gegaan, kun je ons altijd aanspreken.

Met vriendelijke groet,

Namens de Werkgroep Verkeer Spijkerkwartier

Derk te Bokkel
Tel 0653160174

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.