Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Banken geplaatst zonder buurtoverlegTot onze verbazing zijn er net twee mooie luxe banken geplaatst in het speeltuintje bij Het Oude Land. Zonder overleg met de buurtbewoners anders had men geweten dat de overlast van junks, alcoholisten, dealers en luidruchtige jongeren hiermee extra gefaciliteerd wordt. We hebben om die reden vele pogingen gedaan om de bank rond de boom aldaar weg te krijgen maar de gemeente wilde niet meewerken. Vrijdag werd zowaar de bank weggehaald en was het afgelopen weekend nooit zo rustig geweest. Met de peuterspeelzaal de Lapjeskat hadden we al eens ideeën geopperd om op het speeltuintje banken te plaatsen die je omhoog kan klappen en waar De Lapjeskat de sleutel van heeft zodat ze functioneel gebruikt kunnen worden. Dit om de groeiende overlast wat tegen te gaan. Er zijn in andere wijken voldoende voorbeelden van. Waarom is hier niet voor gekozen? 

Terwijl het busje van de werklui vertrok ging direct de eerste persoon triomfantelijk op de bank zitten met twee blikken bier naast zich. :(

Jammer dat de wijkbewoners niet worden betrokken bij dit soort keuzes....

Is er inzage in hoe dit soort besluitvorming in zijn werk gaat in het Spijkerkwartier? En hoe krijgen we deze banken zo snel mogelijk weer weg? 

John 

Bewoner van Het Oude Land

Deel dit bericht!

Reacties

John Box
16 juli 2018

We hoorden zojuist van de werklui dat ze de banken van de Steenstraat onlangs hebben moeten weghalen vanwege de extra overlast die het gaf.

Jet de Bruijn
16 juli 2018

ha John, weet niet of je op facebook zit, daar is inmiddels een discussie gaande in reactie op jouw bericht, facebook.com/MijnSpijkerkwartier/ groet Jet

Karen van Rijsewijk
16 juli 2018

Hallo John, je kunt het beste even contact opnemen met het Wijkteam Leefomgeving van de gemeente Arnhem, zij zitten in de Lommerd: wijkteamsarnhem.nl/wijkteams/csa/

John Box
17 juli 2018

Beste Karen, dank voor je bericht. Ik begrijp via facebook dat ik bij Martijn Stappers van Leefomgeving moet zijn? Ik hoop dat hij ons duidelijk kan maken hoe dit heeft kunnen gebeuren zonder buurtoverleg, wie er verantwoordelijk voor is en hoe dit weer ongedaan kan worden gemaakt.

Linda B.
20 augustus 2018

Hoi John, we zijn nu een maand verder. Hoe is het met de bankaffaire? Al iets gebeurd of had iedereen bij de gemeente vakantie? Nou, die is dus nu voorbij, dus aan de slag!
Ik denk dat ik deze week ook weer eens een belletje ga wagen aan het fietswrakkendrama. En zo weet ik, en anderen wellicht ook, nog wel meer zaken.
Succes ermee (allemaal)! Linda.