MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Verwijderde gebruiker
9 december 2014

Appeltaartgesprekkenppeltaart gesprekken

Inmiddels hebben er twee appeltaart-gesprekken plaats gehad en hebben een aantal buren met mogelijkheden voor een meer duurzame energiehuishouding.

Tijdens de gesprekken zijn er een aantal dingen besproken die misschien interessant zijn om nog eens nader te bekijken.

De eerste ging over de schuiframen en de problemen die dit brengt bij isolatie. Een van de bewoners heeft hiervoor een oplossing gevonden die goed werkt, het is onze indruk dat meer bewoners van woningen in het Spijkerkwartier hierin geïnteresseerd zijn. Hierbij wil ik dan ook deze bewoner uitnodigen om hierover een stukje te schijven op www.mijnspijkerkwartier.nl

Voor iedereen geldt; dat het heel handig is om je aan te melden bij www.mijnspijkerkwartier.nl via deze website willen we je graag op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

Een tweede ding wat opviel waren de gaskachels, diverse woningen worden nog (deels) verwarmt met gaskachels. Hoewel gaskachels al jaren worden gebruikt zijn er toch wat nadelen, afgezien van het tegenvallend rendement kunnen deze kachels, zeker bij gebrekkig onderhoud, de luchtkwaliteit in de woning ernstig in gevaar brengen. Tijdens de gesprekken is dit besproken en zijn ook alternatieven zoals infrarood verwarming aan de orde geweest.

Een derde onderwerp wat veel ter sprake kwam was ventilatie. Zeker in de oudere woningen waar geïsoleerd is blijkt het noodzakelijk om nadrukkelijk aandacht te hebben voor ventilatie om de kwaliteit van de lucht binnen goed te houden. Dit is zeker een onderwerp waar we nog op terug willen komen

Natuurlijk is er door veel bewoners al nagedacht over energiebesparing en zijn er een aantal websites genoemd die interessant waren. Deze wil ik je niet onthouden

www.mindergas.nl

www.slimmemeterportal.nl

www.warmte.energietransitie.info

Workshop 3 maart

Tot slot. Op 3 maart is er een bijeenkomst gepland in de Lommerd waarbij alle deelnemers van de appeltaart-gesprekken en geïnteresseerden worden uitgenodigd om de uitkomsten en hoogte punten van de gesprekken te bespreken en wat verder in de gaan op een aantal maatregelen. Spijkerenergie wil dit graag samen met de bewoners van het Spijkerkwartier organiseren zodat buren van elkaar meer kunnen horen over verschillende oplossingen en problemen. Houd deze avond alvast vrij in de agenda.

Interesse?

Wil je ook een Appeltaartgesprek bij jou thuis organiseren of wil je er meer over weten stuur dan een mailtje aan en we nemen contact met je op.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.