Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Kerstboom verbrandingEen uurtje later dan gepland ging de fik er in tijdens de jaarlijkse kerstboom verbranding. Er was weer erwtensoep en lekkere oliebollen. Niet veel later ging iedereen schuilen vanwege de regen.

Deel dit bericht!

Reacties

Peter van Stralen
18 januari 2019

Ieder jaar opnieuw verbaas ik me erover dat er nog steeds kerstboomverbrandingen worden georganiseerd.
Het is 2019, er is een klimaatakkoord in de maak, dus hoogste tijd om een einde te maken aan deze milieu-onvriendelijke praktijken. Geef eens het goede voorbeeld in onze wijk, want dit kan toch echt niet meer!

Ewout
18 januari 2019

Beter dan Peter kan ik het niet zeggen, maar ik sluit me aan bij zijn woorden/reactie.
Fun fact: uitslag SpijkerPeil: nr 1: Groen in de wijk; nr 2: de wijk kampt met vervuiling; nr 3: overlast; nr 4: duurzaamheid; op weg naar een duurzame wijk.
Cognitieve dissonantie anyone?

Monique Fisscher
19 januari 2019

Al het gemekker over het jaarlijkse fikkie bij Thialf leidt af van een ander probleem dat veel groter is, bijvoorbeeld de racebaan die dwars door de stad, vlak langs onze wijk raast. Het plastic waar ons voedsel in verpakt zit, de enorme hoeveelheid vliegtuigen die dagelijks opstijgen en afdalen, laten we onze aandacht op de werkelijkheid richten, en niet op de verbranding van een paar kerstbomen.

Ewout
19 januari 2019

@ Monique Sinds wanneer is het: of/of? Dezelfde redenatie kan je nog doorzetten: er zijn straten waar de vervuiling nog groter is, enzovoort. Of deze: voordat je "mekkert" over die racebaan: doe eerst eens iets aan de oorlog in X, dat is pas erg.

Peter van Stralen
19 januari 2019

Monique, door te wijzen naar andere misstanden in de wijk probeer je je eigen verantwoordeljkheid te ontlopen. Geef het goede voorbeeld en pak je eigen gedrag aan in plaats van je te verschuilen achter andermans foute. gedrag.

Monique Fisscher
19 januari 2019

Beste Ewout, het gaat in dit geval om vervuiling, de belasting voor het milieu. De oorlog in X, is ook heel erg, weer een heel ander verhaal ; - )

Ewout
19 januari 2019

@ Monique, fijn dat je dat voor me opheldert; ik dacht echt dat het een goede vorm van argumenteren was. Een goed weekend!

Monique Fisscher
19 januari 2019

Dankjewel, U2: - ))