Menu

Nieuws:

Update Parkeerplan Spijkerkwartier

Andrea te Kiefte
10 juli 2018

Sinds deze week is het nieuwe Parkeerplan van het Spijkerkwartier dan eindelijk live. Parkeerautomaten zijn geplaatst en bebording wordt nu aangebracht en aangepast. Hier en daar zijn de aanwijzingen op de borden bij nader inzien niet altijd duidelijk, dus vindt nog overleg met de gemeente plaats om dit te verbeteren. Tevens zijn sinds deze week parkeerwachters actief (minimaal 2 dagelijkse rondes) om het parkeerbeleid overal in de wijk ook te handhaven. De eerste tijd, tot eind augustus, zal dit met de nodige coulance (1 waarschuwing per kenteken) gebeuren. Daarna zal echter streng gehandhaafd worden om overlast en misbruik zoveel mogelijk te voorkomen.

En, hoe loopt het?

Het is te vroeg om nu al conclusies te trekken maar zeker overdag lijkt de parkeerdruk afgenomen te zijn. In een aantal straten is de drukte onverminderd groot. Toch zijn er op meerdere locaties nog verrassend veel plekken beschikbaar.

Even een korte update per sector:

Sector E

Vergunningen voor parkeren in de openbare ruimte (sector E) kunnen nog steeds worden aangevraagd. Op straat zien we structureel, overdag en ‘s nachts veel plek in de Blekerstraat (dit was in het verleden betaald parkeren, maar is nu te allen tijde beschikbaar voor vergunningshouders), de Eusebiusbuitensingel en langs de rand van de Velperbuitensingel. Het middengedeelte van het parkeerterrein aan de Velperbuitensingel is alleen na winkelopeningstijden beschikbaar voor vergunninghouders. De buitenrand van dit parkeerterrein is altijd beschikbaar voor vergunninghouders.

Sector N & O

Er is ruim voldoende plek op de gegarandeerde plaatsen in de Coopgarage(sector O) en de Velperpoortgarage(sector N). In deze sectoren worden zoveel vergunningen uitgegeven als er plaatsen zijn, zodat u er zeker van bent dat u altijd terecht kunt. Vanaf 1 september wordt naar verwachting de Coopgarage in gebruik genomen, na een opknapbeurt en nodige aanpassingen van de toegangspoort door de gemeente. Tot die tijd kan met een sector E vergunning op straat worden geparkeerd. Aanvragen kunnen alvast worden ingediend.

Sector H

Alle plekken achter het blauwe hek (sector H) zijn bezet; hiervoor is een wachtlijst.

Vragen en contact

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de Werkgroep Verkeer Spijkerkwartier via e-mail: parkeren.spijkerkwartier@gmail.com.

Reacties

Diny 14 juli 2018
En wat gebeurt er als er eff een hik in je internetverbinding is geweest? Boete! ( in Nijmegen meegemaakt) dus let op altijd heel goed checken of het is gelukt!!!
Erik 9 juli 2018
Er lijken inderdaad ineens een heleboel lege parkeervakken te zijn ontstaan! Het aanmelden van bezoek op de "bezoekersvergunning" is helaas nog omslachtig en op mobiel erg lastig. Kan daar geen handiger tool voor gemaakt? Of op z'n minst een site die wel goed op mobiel te gebruiken is? Die bijv. je inloggegevens bewaard?
Jord 4 juli 2018
Helaas zijn er veel scheefparkeerders, er wordt op stoepen geparkeerd terwijl er plek zat is. Als je erop aanspreekt krijg je een grote mond. Ik vraag dan zeker dat er meer rondes gedaan moeten worden, ook s avonds, beboet ze zodat ze de nieuwe stoepen en plantsoenen niet vernielen. dan praat ik over dullertstraat, emmastraat, hertogstraat, dit gebied oa. Nu aanpakken, want anders blijft het nog een zooitje, parkeren hoort op een parkeerplaats.
Bekijk meer nieuws in de buurt »