Menu

Nieuws:

Tante Gerda overleden

Egbert Bouwhuis
10 januari 2018

Arnhem, 10 januari 2018


Lieve mensen,

Gerda van Steijn is overleden, ze was een Arnhems meisje. Ze was lid in de Orde van Oranje Nassau. En buitengewoon gewaardeerd medemens in het Spijkerkwartier en met groot hart voor de wijk. Ze werd 94 jaar oud, en ze is in Velp afgelopen zondag overleden. 

Ze woonde haar hele leven, tot haar negentigste, op nummer 191 aan de Spijkerstraat.

Het Gerda van Steijn Bloemenfonds is opgericht om haar te eren, maar er zit een spelfoutje in de naam? Dan excuses, maar zo stond het geregistreerd en is het genoemd, als het anders moet, dan horen we dat graag.

Die eer (de oprichting van het fonds) was haar ruimhartig gegund bij het afscheid van haar zeer lange lidmaatschap van de Werkgroep Spijkerkwartier ruim tien jaar geleden. De Werkgroep was vele jaren lang de voorloper van het huidige bewonersoverleg en de Spijkerbrigade.

Voor veel mensen was ze bekend als Tante Gerda. We hebben veel aan haar wijsheid te danken. Kenmerkend was haar  "hou het open "-denkmodel voor met name de werkgroep verkeer in het Spijkerkwartier in de tijd dat het sluipverkeer enige overlast gaf.

De uitvaart van Gerda is aanstaande zaterdag, belangstellenden kunnen afscheid nemen in Oosterbeek bij uitvaartcentrum Meinhart, Utrechtseweg 220, vanaf 11.15 zaal open, aanvang 11.30. Vragen: mailto:info@spijkerkwartier.net

Namens het bestuur van de Werkgroep Spijkerkwartier.

Egbert Bouwhuis


Aan deze tafel is menig besluit gevallen, Gerda hielp altijd de goede zaak op koers te houden voor alle wijkbewoners.


Dit is het huis, Gerda woonde boven de oude wasserij Dijkkamp, links van de huidige wasserij Van Steijn.


Gerda van Steijn hield van orchideeën, en nog meer van veldbloemen en rozen, met blauw en roze. Gerda zorgde samen met haar vriendin, vele jaren achtereen, voor de tuin op de hoek van de Boekhorstenstraat met veel liefde voor de bloemen en planten in de tuin.

Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt »