Menu

Nieuws:

Samen maken we het Spijkerkwartier klimaatbestendig!

Arnhem Klimaatbestendig Arnhem Klimaatbestendig, (Arnhem Klimaatbestendig)
15 maart 2018

Samen maken we het Spijkerkwartier klimaatbestendig! 

Wil je graag dat kinderen fijn buiten kunnen spelen? Of wil je juist meer vogels en bijen in je tuin, of misschien juist minder onderhoud aan je tuin? Willen jij en je buren minder wateroverlast in het Spijkerkwartier? Arnhem Klimaatbestendig helpt je hierbij!

Klimaatsverandering zorgt voor drogere en warmere zomers en hevige piekbuien. Piekbuien kunnen leiden tot schade en extreme warmte leidt tot fysiek ongemak en zelfs risico’s voor de gezondheid. Arnhem is extra gevoelig voor klimaatverandering vanwege de heuvelachtige omgeving. De grote oppervlaktes verharding maken het in stad extra warm en water loopt over de straten de heuvel af; niet zo fijn voor Arnhemmers die onderaan de heuvel wonen!

Daarom is het tijd om in actie te komen en de stad weerbaar te maken, oftewel: klimaatbestendig!

Wij van Platform Arnhem Klimaatbestendig staan klaar om je te helpen bij aanpassingen in het Spijkerkwartier en zoeken hierbij de juiste partijen en subsidies. Er is meer mogelijk dan je denkt!
 Bekijk voor inspiratie en goede tips op www.arnhemklimaatbestendig.nl of onze Facebooksite.

Samen maken wij het Spijkerkwartier Klimaatbestendig!

Reacties

Arnhem Klimaatbestendig 15 maart 2018
Beste Egbert, Wij gaan zeker voor de echte impact en dat zou het Spijkerkwartier en heel Arnhem ook moeten doen, anders wordt de wateroverlast en hittestress alleen maar erger in de wijk. We nemen de reacties serieus en zijn aan het onderzoeken of en wie de groene wanden weer in oude glorie kunnen herstellen. Bedankt voor je (jullie) feedback.
Egbert 13 maart 2018
Mooie foto... Echter... Zojuist (13mrt2018/23u) op facebook 'Spijkerkwartier' in de reactie op de oproep van Arnhem Klimaatbestendig lezen we toch een ander verhaal, dus dat vraagt om een antwoord... ik ben benieuwd! Laat klimaatbestendig vooral niet een cosmetisch verhaal worden! Jullie gaan natuurlijk voor de échte impact toch?
Bekijk meer nieuws in de buurt »