Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Nieuws:

Meer vlinders in Spijkerkwartier

Arthur 't Hart, (BuurtGroenBedrijf)
9 oktober 2015

Beste bewoners,

Wat een geweldige buurt is het Spijkerkwartier! Naar mate wij meer betrokken raken bij het Spijkerkwartier komen we steeds meer enthousiaste en betrokken bewoners tegen. Geweldig om contact te leggen met deze mensen, en te zien hoeveel ideeën er zijn. Mooie ideeën waarvan er een aantal al uitgevoerd zijn zoals bijvoorbeeld de Spijkertuinen en de wand met het verticale groen. Daarnaast zien we ook een aantal mooie ideeën in ontwikkeling.

Voor wie ons vorige bericht gemist hebben; Wij zijn een groep studenten van Hogeschool VHL die zich momenteel bezighouden met de ontwikkeling van de groene buitenruimte in het Spijkerkwartier. Ieder hebben wij een eigen onderwerp waar wij ons mee bezig houden. Persoonlijk ben ik mij aan het richten op het verhogen van de biodiversiteit met betrekking tot vlinders en rupsen. Twee andere topics waar we ons op richten zijn gevel groen en het BuurtGroenBedrijf.

Momenteel ben ik in kaart aan het brengen welke locaties geschikt zijn voor het aanbrengen van beplantingen ten behoeven van vlinders en rupsen. Daarnaast kijk ik welke soorten beplanting het meest geschikt zijn voor vlinder tuinen of ruige vlinder stroken.

Omdat ik graag hoor hoe de buurtbewoners denken over dit onderwerp wil ik jullie hier graag bij betrekken! Wij willen jullie dan ook van harte uitnodigen om komende maandag 12 oktober langs te komen in de Lommerd tussen 18.30 en 20.00 uur. Wij zijn daar beschikbaar om uitgebreid te vertellen wat we doen, maar vooral ook om te luisteren naar uw ideeën! Mocht u niet kunnen komen neem dan gerust contact met ons op via arthurhart2@hotmail.com

Een goed weekend allemaal en graag tot maandag!

Reacties

Egbert 10 juni 2017
Hoi Arthur, dank u voor de update.
Arthur 17 oktober 2015
Hoi Egbert! Het gaat hier om de Koninginnepage. Ik heb voor deze foto gekozen omdat naar mijn mening deze vlinder een van de mooiste Europese soorten is. Momenteel komt deze schitterende vlinder al op een enkele plaats in Nederland voor maar is nog erg zeldzaam. Ik zou het geweldig vinden als deze Koninginnepage binnenkort tot de vlinders van het Spijkerkwartier behoord:)
Bekijk meer nieuws in de buurt »