Menu

Nieuws:

Jubileumconcert Capella Eusebiana

yvonne van de ven
7 juni 2018

PERSBERICHT:

Muziek evenement:
 JUBILEUMCONCERT
 CAPELLA Eusebiana: koor-en orgelmuziek.
 24 juni 2018
 15.30 uur
 Martinuskerk
 Steenstraat7 Arnhem
 Gratis toegang.

JUBILEUMCONCERT CAPELLA Eusebiana

Capella Eusebiana is vijf jaar geleden door kerkmusicus Marcus Bergink en enkele vrouwen opgericht als vrouwenschola om de vieringen in de Martinuskerk te Arnhem op te luisteren met gregoriaanse gezangen. Sindsdien zingt het koor elke 2e zondag van de maand en op hoogtijdagen in de Martinuskerk. Al onder Marcus Bergink werd het repertoire uitgebreid met twee en driestemmige missen en motetten. Sinds 2016 staat het koor onder leiding van musicus Alexander Saladin, Marcus Bergink is nog steeds de vaste organist van Capella Eusebiana.

Het koor is inmiddels flink gegroeid en momenteel bestaat het uit 15 vaste zangeressen. Voor speciale projecten, zoals met Kerstmis en Pasen, worden extra sopranen en alten en soms ook tenoren en bassen uitgenodigd. Capella Eusebiana was ook betrokken bij een concert met werk van Hildegard von Bingen oktober 2017 in de Walburgiskerk.

Het repertoire van Capella Eusebiana groeit gestaag. Het omvat werken uit de middeleeuwse eenstemmigheid via de klassieke vocaalpolyfonie tot aan moderne meesters.

Op 24 juni viert Capella Eusebiana haar jubileum met een koor- en orgelconcert. Op het programma staan werken uit ons gevarieerde repertoire: Gregoriaans, Hildegard von Bingen, C. Franck, J. Rheinberger, J.Tavener en H. Andriessen en nog meer.

Het concert begint om 15.30 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is er een collecte voor Inloophuis St Marten/Klarendal.
 Na het concert is er een gezellig samenzijn in de Martinuszaal naast de kerk.

Capella Eusebiana hoopt U te ontmoeten op 24 juni 15.30 in de Martinuskerk Steenstraat 7 te Arnhem.


CapellaEus@gmail.com
 Tekst: CAPELLA Eusebiana
 

Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt ยป