Menu

Nieuws:

Betaald parkeren per 1 juli, parkeren waar je zijn moet ?

Peter Geijsel
9 juli 2018

Recent is het parkeerplan in werking getreden. Nu had ik sowieso al mijn bedenkingen bij dit plan omdat dit naar mijn mening geen structurele oplossing biedt maar een verplaatsing van het probleem in de hand werkt. 

En ja hoor, al vanaf de eerste dag staat het nu in de Thorbeckestraat en langs de kant nabij de toegang achter de flats (soms ook op het terrein achter de flats vol met z.g. onbekende auto's. 

Hier was ik dus al bang voor....parkeren waar je zijn moet? Overige bwoners met het probleem opzadelen, is dit nu de bedoeling ? Oplossing ?


Reacties

Peter 4 september 2018
Beste Astrid, Heb met verbazing je reactie gelezen. Je conclusie en vergelijking met fietsen en sloten (?) raken kant noch wal en slaan werkelijk helemaal nergens op. Je laatste opmerking geeft precies aan waar het uitendelijk om te doen is ; het proberen terug te dringen van het autogebruik c.q. bezit door allerlei burgeronvriendelijke maatregelen met bijbehorende kosten. Hoera! Het "spijkerkwartier" heeft voor een deel hun probleem opgelost door medebewoners op te zadelen met het probleem en extra kosten. Echter, zoals zo vaak geef je geen concreet antwoord op mijn vraag noch mogelijke oplossing. Zal je alvast de toekomstige "oplossing" verklappen ; ook de Thorbeckestraat en omgeving wordt straks betaald parkeren, goed idee hè? Hebben we weer bewoners op kosten gejaagd en het probleem over de schutting gegooid....
Astrid 14 juli 2018
Laten we in de gaten houden wie hier nu fout zit, namelijk de autobezitter die zijn auto elders parkeert. De wijk heeft het recht zijn eigen parkeerruimte op te eisen en nu is er eindelijk weer ruimte! Vergelijk het met een goed slot op je fiets zetten. De fietsendief pakt dan een andere, makkelijker te stelen fiets. Het probleem wordt verplaatst, maar dat kun de eigenaar van de fiets met het goede slot toch niet verwijten? Overigens leiden goede sloten uiteindelijk tot minder diefstal en leidt betaald parkeren uiteindelijk tot minder auto's. Precies wat we willen bereiken!
Bekijk meer nieuws in de buurt »