Drakentemmers, tovenaars en zwarte magie

Details

Zondag 26 november 2023 van 15:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Musis Arnhem
Velperbinnensingel, Arnhem, Nederland

Laat je betoveren door Philharmonie Gelre. Philharmonie Gelre neemt je mee in een magische wereld vol heksen, draken en tovenarij. Jong en oud kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan in een gevarieerd programma met originele symfonische werken uit vroegere tijden en moderne composities uit bekende (teken)films en musicals.

Heksen, nachtelijke samenkomsten en hartverscheurend drama hoor je terug in Moessorgski’s Night on the Bare Mountain, The Noon Witch van Dvořák en "La Tregenda" uit de opera Le Villi van Puccini, ook wel The Witches' Sabbath genoemd. De Aladdin Suite is muziek die in 1919 door Carl Nielsen werd geschreven voor een uitvoering van het Deense toneelstuk Aladdin en de wonderlamp, het verhaal uit 1001 nacht. Een tovenaarsjongen die de Steen der Wijzen moet veiligstellen; eigenlijk behoeft de symfonische suite van Harry Pottergeen introductie, net zomin als de medley Songs of the Wizz met muziek uit de filmmusical ‘The Wiz’ uit 1978 op basis van het sprookje The Wizzard of Oz. Hoogtepunten uit How to Train Your Dragonmaken de magische middag in Musis compleet.

Philharmonie Gelre is een regionaal symfonisch blaasorkest met Arnhem als thuisbasis en is ontstaan vanuit het bedrijfsharmonieorkest van AKZO, bijna 100 jaar geleden. Meerdere personen uit het spijkerkwartier spelen in dit (amateur)orkest. Dit concert past in een lange traditie van jaarlijkse concerten in Musis Sacrum.

https://www.musisenstadstheater.nl/programma/drakentemmers-tovenaars-en-zwarte-magie/8182

Reacties

Over de organisator

John van Diejen
John heeft nog niets over zichzelf geschreven.