Details

Zaterdag 27 november 2021 tussen 09:45 en 12:30
Afgelopen
Spijkerstraat 125, Arnhem

Circulair Spijkerkwartier organiseert op zaterdagmorgen 27 november weer een opschoonactie.

Het belooft weer een bijzondere ochtend te worden want we gaan niet zomaar zwerfafval rapen, we gaan grondstoffen verzamelen! Alles wat we ophalen wordt voor zover mogelijk, gescheiden verzameld en afgevoerd om hergebruik ervan te stimuleren zodat minder afval de verbrandingsoven in gaat want afval=grondstof. 

Help je gezellig mee? Vanaf 9.45 uur inloop en van 10.00 tot 12.00 uur zijn we op pad. Verzamelen bij de loods achter DAZO 125 (ingang loods naast Nieuwe land 1).

We gaan op pad met grijpers, ringen, hesjes, bolderkarren en afvalzakken. Handschoenen zijn ook aanwezig.

Om 12.00uur komen we terug op de startlocatie en wordt er een groepsfoto gemaakt en wegen we de verschillende ‘grondstofstromen’ die opgehaald zijn. We sluiten de cleanup af met een lekkere NO Waste soep met ingredienten van biologische supermarkt Odin.

Meegrijpen? Geef je op via

Even aanmelden is wel handig, dan weten we hoeveel soep er nodig is.

Voor diegene die dat wil kan van te voren de litterati-app downloaded. Daarmee kun je het gevonden zwerfafval registreren en steun je het onderzoek naar afval. https://www.worldcleanupday.nl/afvalonderzoek/

Deze opschoonactie wordt samen georganiseerd met diverse partners binnen en buiten het Spijkerkwartier.  Onder andere de Blauwe wijkeconomie, het BuurtGroenBedrijf, Heel Arnhem Schoon, het Kinderwijkteam,  Sight Landscaping en biologische supermarkt Odin ondersteunen deze actie.

Tot dan! En neem gerust je buurman of buurvrouw mee! 

Over de organisator

Spijkerkracht
Spijkerkracht verbindt generaties met elkaar door duurzame ontmoetingen op laagdrempelige lokatie in de wijk te organiseren. Elke generat...... Lees meer