Open dag De tuin van Kassiel Gerrits

BuurtGroenBedrijf

60 weergaven
Details
Zaterdag 28 augustus 2021 tussen 10:00 en 16:00
Over 4 weken
De Vilderskamp
Arnhem, Nederland
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 29 augustus 2021

In 2015 begon Kassiel aan de tuin #94, gelegen aan de Parkweg, tussen Sonsbeek en Zypendaal. De tuin is deel van het volkstuin complex van de vereniging Volkstuinders Vereniging Arnhem.

Na het nodige gesaneerd te hebben, begonnen met het bouwen van stapelmuurtjes en andere bouwsels met baksteen, tegels, betonbrok, dakpannen en houtstronken.
De vormgeving.hoog-laag, zon-schaduw, droog-nat en alles daartussen, zorgt voor een grote verscheidenheid aan plant plaatsen.

Naast het verbouwen van groenten, worden ook wilde planten gekweekt. Samen met tuinpartner Jolanda van Looij van het BuurtGroenBedrijf, worden de wilde planten in potjes in diverse wijken in Arnhem uitgepoot.
Dit alles terbevordering van de biodiversiteit in de stad, Een volkstuin kan zo een bijdrage leveren aan de stedelijke ecologie.

Hoe e.a. in z'n werk gaat kan gezien en besproken worden op 28 Augustus van 10.00 tot 16.00 uur en op 29 Augustus van 12.00 tot 17.00 uur.

Eenieder is van harte welkom en hopelijk kunnen Kassiel en Jolanda al uw vragen beantwoorden, zo niet dan zoeken wij het op!

Tot ziens op een van deze dagen en mocht het niet lukken, waag een gok tijdens een wandeling.

Groet Kassiel Gerrits en Jolanda van Looij.

Over de organisator
BuurtGroenBedrijf
Het BuurtGroenBedrijf is een sociaal wijkbedrijf van, voor en door bewoners die zelf eigenaarschap willen nemen over de kwaliteit van hun...... Lees meer