Details

Zaterdag 27 februari 2021 tussen 10:00 en 13:00
Afgelopen
Spijkerstraat 125
Arnhem, Nederland

Welkom op de eerste Dazo Open Dag! Een evenement dat is opgezet om mensen kennis te laten maken met de activiteiten in het Spijkerkwartier en om een kijkje te geven achter de deuren van Dazo 125. Ben je geïnteresseerd in het ontdekken wat er in jouw buurt of stad gebeurt, in duurzaamheid of lokale vraagstukken, of wilt je gewoon van gedachten wisselen? Kom dan naar onze online open dag en ontmoet interessante mensen!

De open dag zal beginnen om 10.00 uur op Zoom! Registreer je hier om lid te worden: https://forms.gle/StN3D2LFKs9biiEDA

De Dazo Open Dag begint met een kennismaking met de Dazo-werkruimte, waar je virtueel door de plek kunt lopen en kunt zien waar elk initiatief werkt. Hier kun je de mensen ontmoeten die in deze initiatieven werken, met ze communiceren en meer leren over hoe ze lokale problemen aanpakken, en natuurlijk is er tijd voor vragen!

Kijk hier op onze Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/215435746962845


De initiatieven op de Dazo Open Dag:

SpijkerZwam - Spijkerzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik. SpijkerZwam heeft als missie lekkere en gezonde oesterzwammen te produceren op een eerlijke, milieuvriendelijke manier en de consumenten te informeren en te inspireren tot een circulaire manier van denken en handelen.

BuurtBaanBureau - Binnen het Buurtbaanbureau komt de kracht van lokale betrokkenheid, een bestaand (informeel) netwerk, ‘coachen en begeleiden’ én de lokale vraag naar inzet van mens en arbeid allemaal samen.

BuurtGroenBedrijf - Het Buurtgroen bedrijf zet zich in om een groenere en socialere buurt realiseren door zelf eigenaarschap te nemen voor een duurzame, inclusieve, toekomstbestendige wijk.

Spijkerbed - Het Spijkerbed is een initiatief waarbij bezoekers van buiten het Spijkerkwartier bij de buurtbewoners kunnen logeren en tegelijkertijd kennis kunnen maken met de culturele en historische achtergronden van het Spijkerkwartier.

Groenerijders - De Groenerijders zijn een CO2-neutrale logistieke dienstverlener voor de (binnen)stad. Ze zorgen voor goede en fijnmazige klantvriendelijke bezorging van goederen (food & non-food) binnen de stadsgrenzen van Arnhem.

Spijkerbikes - Bij Spijkerbikes worden oude afgedankte fietsen uit de buurt opgeknapt en vervolgens verkocht of verhuurd aan nieuwe eigenaren. Deze afgedankte fietsen worden bij SpijkerDesign soms gebruikt voor kunstvoorwerpen.

Spijkerenergie - Sinds 2012 Spijkerenergie actief om de wijk te inspireren en stimuleren om energiemaatregelen te nemen. Jaarlijks organiseren ze diverse informatieavonden, doen ze warmtescans en houden ze appeltaartgesprekken.

Circulair Spijkerkwartier - Circulair Spijkerkwartier is een project dat de principes van de circulaire economie implementeert in het Spijkerkwartier. Gericht op o.a. afvalvermindering, het organiseren van straatopruiming-dagen en het opleiden van kinderen op lokale scholen.

HAN Spark Centre - Vanuit het HAN Spark Centre werken twee wijkdocenten met studenten aan onderwijsprojecten oa op het gebied van duurzaamheid en kansengelijkheid.

We zullen klaarstaan vanaf 10.00 om u te verwelkomen en dit wil je niet missen!

Over de organisator

DeBlauweWijkEconomie
DeBlauweWijkEconomie is een initiatief voor en door bewoners in het Spijkerkwartier, Arnhem. Samen creëren wij vanuit onze passie een duu...... Lees meer