MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Metropole Garden Sessions HENK kwintet speelt Earthtones

  • 69 weergaven

  • zondag 16 februari 2020
  • Tussen 16:00 en 18:00
  • Steenstraat, 6824 BC Arnhem, Nederland


traat 68 Arnhem, 6828CN, 026-4424067reserverencontact


BACK TO ALL EVENTS

HENK

  • Sunday, February 16, 2020
  • 4:00 PM  6:00 PM

  

Rinus van der Heijden schreef hierover in de JazzNu: “Henk de Ligt is er ronduit in geslaagd enorme diversiteit en gelaagdheid aan te brengen in de dertien stukken. Dat is zeker zijn verdienste, maar de doorwrochte keuze van medemusici is daar zeker ook debet aan.” en ook: “HENK is het samengaan van deze zo mooie musici en zo bekeken is de naam een eerbetoon aan het kwintet en in elkaar opgaan van ieder zo waardevol individu”.  “Componisten die zo'n spanningsboog op papier weten te zetten, zijn zeldzaam”, ( Ruud Meijer, Algemeen Dagblad).

Hans Ivernizzi schreef hierover in de Jazzflits: “De mannen buitelen heftig swingend over elkaar heen, maar spelen ook prachtig ingetogen.  Er is alle ruimte voor sfeerbepalende strijkpartijen op de contrabas.” “Met Earth Tones levert Henk de Ligt een masterclass in compositie af....prachtig subtiel, verrassend, mooi, spannend en ritmisch” , schreef Peter Roozendaal in de Bassist  Jan Brouwer merkte in het Jazzbulletin op: “ a Poor Man’s Prayer, een stuk dat de competentie van De Ligt als componist onderstreept”.en Ken Vos schreef hierover in de Jazzism: “De meeste stukken zijn van de bassist en blinken uit door hun harmonische en ritmische gelaagdheid”  Volgens Rinus van der Heijden in Jazzenzo:“ … een mijlpaal in de toekomstige Nederlandse jazzgeschiedenis… “   Ruud Meijer schreef hierover in HP/De Tijd: “Complexe, maar altijd organische muziek, die direct onder je huid kruipt.”

In de loop der jaren hebben de composities van Henk de Ligt zich middels het gebruik van allerlei twintigste-eeuwse compositie technieken zo ontwikkeld, dat men kan spreken van een unieke stijl. De muziek van HENK heeft een kamermuziekachtige sfeer, waarbij, los van conventionele ideeën, verschillende lijnen als een fijn net door elkaar lopen; contrapunctische melodieën, verweven met verrassende, eigentijdse jazz harmonieën, ritmisch uitdagende patronen en gedurfde improvisaties


Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.