MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

T/m zondag 13 september geen bezoek bij tante Eef!

  • 63 weergaven

  • zondag 26 april 2020
  • Tussen 11:00 en 17:00
  • Spijkerstraat 185, Arnhem, Nederland

Gezien alle maatregelen om het Coronavirus in te dammen, zijn de museumwoningen de komende maanden gesloten.
Dit betekent geen openstellingen in de maanden maart, april, mei en juni, gevolgd door de zomersluiting in juli en augustus.
Waarschijnlijk is de eerstvolgende openstelling op 13 september, tijdens de Open Monumentendag.
Voor de openingsdata de rest van het jaar: zie www.museumwoningenarnhem.nl/kom-langs/.

Deze museumwoning bevindt zich schuin boven buurtcentrum De Lommerd op de Spijkerstraat 185. Het project is een samenwerking tussen Stichting Programma Beheer de Nieuwe Lommerd en Volkshuisvesting. Het wordt voornamelijk door vrijwilligers opgeknapt en in stand gehouden.

Vele buurtbewoners hebben tante Eef ook gekend; dus jouw verhalen, foto’s, herinneringen zijn welkom! Dus mocht je ons meer kunnen vertellen over tante Eef of over het gebouw, of mocht je ons willen helpen met gulle giften of expertise, schroom dan niet.
Mail ons via .

Tante Eef oftewel mevrouw Cornelissen was dierenbeschermster, handelspartner en uiteindelijk weduwe van ‘ome Rud’ Cornelissen. Zij heeft van 1952 tot begin 2016 in de bovenwoning gewoond. Eerst samen met Rud, en na zijn overlijden woonde zij vanaf 1976 alleen op de Spijkerstraat 185. Tante Eef zelf verhuisde naar De Herbergier, waar ze woonde nadat het thuis niet meer mogelijk was en overleed twee jaar geleden, vlak voor haar 99ste verjaardag.
Met deze museumwoning willen wij de ruim 60 jaar woongeschiedenis van tante Eef in ere houden, en graag aan jullie laten zien.

Het pand stamt uit 1869. Hoewel weinig bekend is over de (bouw)geschiedenis van de bovenwoning, vermoeden we dat het voorhuis kantoor is geweest en het achterhuis woning van de directeur van de Bank van Leening.
Graag vertellen wij je wat we weten over tante Eef, over de geschiedenis van het pand en de bouwtechnische elementen die we gevonden hebben tijdens het opknappen van de museumwoning.

Help ons met gulle giften of expertise. 
Of deel je verhalen met ons via .

Het vrijwilligersteam museumwoning

Annemiek, Marike, Willem

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.