Museumwoning gesloten voor publiek

235 weergaven
Details
Zondag 29 maart 2020 tussen 11:00 en 17:00
Afgelopen
Spijkerlaan 185
Arnhem, Nederland

Deze zondag kan je niet Op Bezoek Bij Tante Eef. De Museumwoning is gesloten i.v.m. Corona.


Vele buurtbewoners hebben tante Eef ook gekend; dus jouw verhalen, foto’s, herinneringen zijn welkom! Dus mocht je ons meer kunnen vertellen over tante Eef of over het gebouw, of mocht je ons willen helpen met gulle giften of expertise, schroom dan niet.
Mail ons via .


Deze museumwoning bevindt zich schuin boven buurtcentrum De Lommerd. Het project is een samenwerking tussen Stichting Programma Beheer de Nieuwe Lommerd en Volkshuisvesting. Het wordt voornamelijk door vrijwilligers opgeknapt en in stand gehouden.

Tante Eef oftewel mevrouw Cornelissen was dierenbeschermster, handelspartner en uiteindelijk weduwe van ‘ome Rud’ Cornelissen. Zij heeft van 1952 tot begin 2016 in de bovenwoning gewoond. Eerst samen met Rud, en na zijn overlijden woonde zij vanaf 1976 alleen op de Spijkerstraat 185. Tante Eef zelf verhuisde naar De Herbergier, waar ze woonde nadat het thuis niet meer mogelijk was en overleed twee jaar geleden, vlak voor haar 99ste verjaardag.
Met deze museumwoning willen wij de ruim 60 jaar woongeschiedenis van tante Eef in ere houden, en graag aan jullie laten zien.

Het pand stamt uit 1869. Hoewel weinig bekend is over de (bouw)geschiedenis van de bovenwoning, vermoeden we dat het voorhuis kantoor is geweest en het achterhuis woning van de directeur van de Bank van Leening.
Graag vertellen wij je wat we weten over tante Eef, over de geschiedenis van het pand en de bouwtechnische elementen die we gevonden hebben tijdens het opknappen van de museumwoning.

Mocht je ons meer kunnen vertellen over tante Eef of over het gebouw, of mocht je ons willen helpen met gulle giften of expertise, schroom dan niet!  
Of deel je verhalen met ons via .

Het vrijwilligersteam museumwoning
Annemiek, Marike, Willem

Over de organisator
Marike Brüggemann
Marike heeft nog niets over zichzelf geschreven.