Lampje er op: Als eten "een dingetje" is...

Details

Zondag 12 januari 2020 van 15:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Boekhorstenstraat 58
Arnhem, Nederland

In januari, vlak na de feestdagen waarin eten een prominente plek inneemt, focust Wendelien Wouters zich op verhalen van mensen waarvoor eten “een dingetje” is.” 

Wendelien selecteerde diverse verhalen: “Er is bijvoorbeeld het verhaal van Anne: zij had jarenlang een eetprobleem waarvan alleen haar ouders wisten. De schaamte voor haar probleem was groter dan haar trots deze te overwinnen. Pas in 2019 kwam ze ermee “uit de kast”. Dichter Boudewijn is ook te gast: hij ontvangt in zijn troosthuisje dagelijks mensen die verdriet hebben. Hij schrijft troostgedichten voor mensen die honger hebben naar echte aandacht. In 2019 mocht hij ook Anne troosten.”

Wendelien gaat op het podium ook het gesprek aan met Heleen die vertelt over het herstel van haar eetstoornis, een grillig proces dat haar veel leerde over zichzelf.

Ook is er Miranda: zij onderging drie jaar geleden een maagverkleining. Pas in 2019 besefte ze dat ze niet meer bij de “dikke” mensen hoort. 

En tot slot is er Wendeliens eigen eetclub die haar verhalen deelt over experimenteren in de keuken,  elkaar werkelijk ontmoeten en lachen om mislukte Nutella taarten.

Wendelien werkt ik in het hele land in allerlei branches als theatermaker en dagvoorzitter: “Ik zet mijn creativiteit in om samen met mijn opdrachtgevers steeds weer een verrassend programma te maken. Bij Lampje erop maak ik mijn eigen ultieme bijeenkomst met verhalen die raken. Ik interview, nodig de zaal uit om mee te praten en denk na over muziek, beeld en sfeer. Mijn gasten spelen de hoofdrol in een beleving die geregisseerd is én in het moment ontstaat. ‘Lampje erop en niks meer aan doen’, zeggen wij theatermakers dan.”

“Lampje erop” vindt plaats op zondag 12 januari van 15.00-17.00 uur in Theater ’t Hof in Arnhem. Inloop 14.30 uur. Kaarten á €7,50 zijn verkrijgbaar via www.wendelienwouters.nl


Over de organisator

RF Dikker
RF heeft nog niets over zichzelf geschreven.