Garden Sessions Pek/Doepke/Teepe/Hart Jr. Let's Sit Tour.

grand cafe metropole

Details

Zondag 15 december 2019 van 16:00 tot 18:00 uur
Afgelopen
Steenstraat 68
Arnhem, Nederland

De nieuwe band van Jeroen Pek hangt sterk samen met het Nederlandse jazzlabel, Zennez Records. Individueel komen de musici al geruime tijd met eigen projecten op dit label uit. Gefaciliteerd door Zennez zocht Pek artistieke dwarsverbanden binnen het label. De uitnodiging van Utrechtse organisatie Ujazz om een line up samen te stellen waar hij niet eerder mee gespeeld had, was de katalysator voor dit kwartet. Het resultaat van dit project is de EP 'Lets Sit' die uitgekomen is in april van dit jaar.

Door zijn powerplay, virtuositeit, groot pallet aan dynamiek en een volstrekt eigen geluid wordt Jeroen Pek internationaal gezien als een van de toonaangevende jazzfluitisten van nu.

Pianist, componist en beeldend kunstenaar Christian Doepke is geboren in München en woont sinds 2006 in Amsterdam. Christian staat te boek als een “elegant spelende pianist met een sterke, soepele en soulvolle groove” (Draaiomjeoren). Zijn composities verbinden lyrische, impressionistische klanken met jazz-elementen en creëren een homogene en eigen stijl, die de Europese en Amerikaanse muziekcultuur laten versmelten.

Bassist Joris Teepe opereert al jaren vanuit Amsterdam en New York. Hij heeft daarmee een enorm netwerk aan musici van naam opgebouwd. Zo speelde (en veelal nog steeds) met o.a. Randy Brecker, Tom Harrell en Benny Golson

Vanuit Jacksonville, Florida (USA) vertrok drummer Owen Hart Jr. in 1997 naar New York. Hij werkte in die tijd als percussionist bij de Urban Dance Women Dance Company. Dit bleek een springplank voor zijn verdere internationale loopbaan. Eenmaal in New York speelde hij al snel met namen als Ravi Coltrane, Gregory Tardy, Benny Green, Rob Dixon en Vanessa Rubin. Daar ontmoette hij ook bassist Joris Teepe met wie hij een hecht duurzaam ritme tandem zou vormen. In 2001 werd hij drumdocent aan het Gronings conservatorium.

Jeroen Pek - Fluit, Christian Doepke - Piano, Joris Teepe - Bas en Owen Hart Jr - Drums

Over de organisator

grand cafe metropole
Grand Cafe Metropole Arnhem is een uniek authentiek café in Jugendstil stijl dichtbij het centrum en bioscopen en theaters. Het sfeervoll...... Lees meer