MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Metropole Garden Sessions Lucas van Merwijk toegang gratis

  • 190 weergaven

  • zondag 10 november 2019
  • Tussen 16:00 en 18:00
  • Steenstraat 68, Arnhem, Nederland

Lucas van Merwijk staat al meer dan 30 jaar aan de voorgrond van de Europese latin, jazz en percussie scene. Hij werd door de lezers van De Slagwerkkrant tussen 1993 en 2019 vele malen gekozen tot beste jazz alsmede beste world/fusion drummer. 

Na een intensieve studie afro-cubaanse drums in Cuba bij drummer Oscarito Valdes (Irakere, Afro Cuba), werd Lucas actief als drummer en percussionist bij tal van groepen en artiesten in Nederland en Europa. Sinds 1985 de drummer van de vooraanstaande Latin jazz groep van Europa, Nueva Manteca.

Van Merwijk is niet alleen drummer maar leidt ook everschillende ensembles waaronder The Soul of Spanish Harlem, The Cubop City Big Band, Van Merwijks Music Machine, met jaarslijks wisselende thema’s, en de internationale wereldpercussie groep Drums United. 

Naast dit alles is Lucas een veel gevraagd docent. Buiten zijn sinds 1985 vaste docentschap aan de World Music afdeling van het Codarts Instituut te Rotterdam en het Conservatorium van Amsterdam, wordt hij regelmatig gevraagd voor workshops en masterclasses en doceert hij als freelance leraar aan diverse drums en percussie instituten in Europa, Azië en Amerika.

In 2010 ontvangt Van Merwijk de Global Act Award van het Muziek Centrum Nederland voor zijn gehele werk op het gebied van World Music.

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.