Open Monumentendag - Kom op bezoek bij tante Eef

232 weergaven
Details
Zondag 15 september 2019 tussen 11:00 en 17:00
Afgelopen
Spijkerstraat 185
Arnhem, Nederland

Op zondag 15 september is de Museumwoning aan de Spijkerstraat 185 van 11:00 uur - 17:00 uur open voor publiek. Van harte welkom!

De Museumwoning is iedere laatste zondag van de maand open, behalve in de zomer- en kerstvakantie.
Voor de openingsdata de rest van het jaar: zie www.museumwoningenarnhem.nl/kom-langs/.


Deze museumwoning bevindt zich schuin boven buurtcentrum De Lommerd. Het project is een samenwerking tussen Stichting Programma Beheer de Nieuwe Lommerd en Volkshuisvesting. Het wordt voornamelijk door vrijwilligers opgeknapt en in stand gehouden.

Tante Eef oftewel mevrouw Cornelissen was dierenbeschermster, handelspartner en uiteindelijk weduwe van ‘ome Rud’ Cornelissen. Zij heeft van 1952 tot begin 2016 in de bovenwoning gewoond. Eerst samen met Rud, en na zijn overlijden woonde zij vanaf 1976 alleen op de Spijkerstraat 185. Tante Eef zelf verhuisde naar De Herbergier, waar ze woonde nadat het thuis niet meer mogelijk was en overleed twee jaar geleden, vlak voor haar 99ste verjaardag.
Met deze museumwoning willen wij de ruim 60 jaar woongeschiedenis van tante Eef in ere houden, en graag aan jullie laten zien.

Het pand stamt uit 1869. Hoewel weinig bekend is over de (bouw)geschiedenis van de bovenwoning, vermoeden we dat het voorhuis kantoor is geweest en het achterhuis woning van de directeur van de Bank van Leening.
Graag vertellen wij je wat we weten over tante Eef, over de geschiedenis van het pand en de bouwtechnische elementen die we gevonden hebben tijdens het opknappen van de museumwoning.

Maar vele buurtbewoners hebben tante Eef ook gekend; dus jouw verhalen, foto’s, herinneringen zijn welkom! Dus mocht je ons meer kunnen vertellen over tante Eef of over het gebouw, of mocht je ons willen helpen met gulle giften of expertise, schroom dan niet!

Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar wil je wel wat met ons delen, mail .

Tot zondag!
Het vrijwilligersteam museumwoning

Over de organisator
Marike Brüggemann
heeft nog niets over zichzelf geschreven.