Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Kunst op de Koffie Open Space project
Kunst op de Koffie / Open Space


Vlaggen / performance wandeling met kunstenaar Roy Vastenburg


Fahne Schwenken


Zondag 21 oktober kan je je onderdompelen in de wereld van beeldend kunstenaar Roy Vastenburg.


Voor het OpenSpace project van Kunst op de Koffie markeert Roy Vastenburg in de week van 21 tot 30 oktober het Spijkerkwartier met een aantal vlaggen.

Vlaggen die niet heel eenduidig zijn; van een land wat we (nog) niet kennen, merktekens van een subcultuur, de groezelige werkplaats van een obscuur bedrijfje of de aankondiging voor een wijkfeestje??


Roy: "Voorwerpen kunnen door de verandering van omgeving van gebruiksvoorwerp naar kunstwerk transformeren.

Deze transformatie, functie en waardebepaling vind ik interessant en onderzoek ik in mijn werk.


Ik geef verhalen een zetje door zelf culturen, subculturen, fanbases en groeperingen te verzinnen. Allerlei verschillende objecten zoals vlaggen, banners, kostuums, t-shirts, sjaals en maskers maak ik zelf en toon die daarna in een nieuwe omgeving. Bij het vormen van een subcultuur geef ik mezelf veel vrijheid en ga volgens mijn eigen regels aan de slag. Veel van mijn werken lijken op etalage- of decorstukken, ze functioneren als decor waarbij er een performance ontstaat die de situatie extra op scherp zet en bevraagd.


De vlaggen zijn tussen 21 oktober en 30 oktober zichtbaar, maar alléén zondag 21 oktober creëert Roy een aanvullende performance die maakt dat je daarna niet meer met dezelfde ogen door een wijk loopt.


Niet missen dus.


Zondag 21 oktober Spijkerstraat 185, verzamelen om 15:00

Duur ± 1 uur.Open Space is een initiatief van Kunst op de Koffie waarin kunstenaars gevraagd worden om, in plaats van in de huiskamer, nu nadrukkelijk de openbare ruimte op te zoeken en daarin of daarover een beeldende ingreep te doen.


Deel dit bericht!