Mindfulness-training

Details

Vrijdag 13 mei 2016 van 20:00 tot 22:30 uur
Afgelopen
Vlasstee 4
6662 DP Elst, Nederland

Mindfulness is volledig aanwezig zijn in het nu door, zonder te oordelen, aandacht te schenken aan gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen, die van moment tot moment verschijnen en verdwijnen. Door het beoefenen van mindfulness leren we minder reactief te zijn en ons meer bewust te zijn van onze intenties, woorden en gedrag. We worden ons bewuster van onze emoties en gedachten in plaats van ons erdoor te laten meesleuren. Mindfulness kan ons een rijker leven geven en leert ons om te gaan met wat we op onze weg tegenkomen, of dat nu plezierig, onplezierig of neutraal is. We raken bevriend met alles wat zich aandient, wat het ook is.

Praktische zaken

Van mei t/m juli 2016 kun je op de vrijdagavonden deelnemen aan de training Mindfulness. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 20:00—22:30 uur.

Data: 13, 27 mei 2016; 3, 10, 17, 24 juni 2016; 1, 8 juli 2016.
Tijd: Iedere avond van 20:00 tot 22:30 uur.
Locatie: Vlasstee 4, Elst.
Kosten: € 330,-

Begeleiding

De begeleiding wordt verzorgd door mindfulness trainer Eric van den Berg en yoga- en mindfulness–trainer Emma Haspels. Inmiddels hebben zij meer dan vijf jaar ervaring met het begeleiden van groepen en individuele coaching.

Eric van den Berg is vanaf zijn 16e in aanraking gekomen met meditatie en boeddhisme. Tijdens zijn studie kunstgeschiedenis en filosofie maakte hij in 1983 kennis met het zenboeddhisme. Eric van den Berg is als trainer mindfulness aangesloten bij de Vereniging Voor Mindfulness (VVM) en de Vereniging Mindfulness Base trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN). Daarnaast is hij personal coach en trainer.

Emma Haspels is vanaf haar jeugd vertrouwd met yoga. Van 2002 tot 2007 volgde zij de opleiding voor yoga en wijsbegeerte bij de Saswitha stichting in Bilthoven. Tijdens deze opleiding volgde zij meditatietrainingen. Emma Haspels is aangesloten bij de Vereniging voor Yogaleerkrachten Nederland (VvYN) en als trainer Mindfulness bij de Vereniging Voor Mindfulness (VVM).

Over de organisator

Eric van den Berg
Eric heeft nog niets over zichzelf geschreven.