Workshop Zuurkool maken

Details

Donderdag 10 december 2015 van 19:30 tot 22:00 uur
Afgelopen
Spijkerlaan 43
Arnhem, Nederland

Op donderdag 10 december organiseert Estafette de biologische eetwinkel in Arnhem een workshop zuurkool maken.

Zuurkool wordt gemaakt met een fermentatieproces van witte kool en zout. Bij dit proces gaat de kool spontaan gisten, waarbij zetmeel en suiker omgezet worden in melkzuur. Hierdoor is is zuurkool veel lichter verteerbaar dan de oorspronkelijke witte kool. Hoe u dit zelf thuis kunt doen ontdekt u tijdens de workshop.



De workshop is in samenwerking met biodynamische boederij De Horsterhof en slager de Groene Weg. Bovendien laat Jacko Folkerts van de Groene Weg u 5 soorten (huisgemaakte, prijswinnende) rookworst proeven.

U bent van harte welkom!

Waar: Estafette, Spijkerlaan 43.
Kosten: €10,- incl. alle materalen en koffie en thee.
Tijd: 19.30 - 21.00 uur (nakletsen tot 21.30 uur)
Inschrijven: is noodzakelijk en kan bij de kassa van Estafette Arnhem, het aantal deelnemers is beperkt.

Over de organisator

Gracie Kluijtmans
Gracie heeft nog niets over zichzelf geschreven.