Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Nederlands Symfonie Project: IsolementHet Nederlands Symfonie Project: ISOLEMENT
Geselecteerde conservatoriumstudenten van alle Nederlandse conservatoria bundelen hun krachten tijdens een geweldig project. Na het eerste lustrum in 2017 brengt het Nederlands Symfonie Project dit jaar een bijzonder 20e-eeuws programma met dans- en dichtkunst verweven in het programma. Modern repertoire van wereldfaam gecombineerd met onderbelichte parels. 

Programma:
H. Andriessen: Ricercade
S. Rachmaninov: Vierde Pianoconcert
~ Pauze ~
D. Sjostakovitsj: Vijfde Symfonie

De deuren openen om 19:30 uur waarna er een gratis inleiding is tot het programma door musicoloog Hidde Bekkers. 

Het openingswerk is van een Nederlandse componist: Hendrik Andriessen, een stuk geschreven met het oog op Bach’s twee honderdste sterfjaar: Ricercare. Dansers van het ArtEZ conservatorium in Arnhem lieten zich inspireren door dit openingswerk en zullen hun eigen choreografie dansen. 

Het programma wordt vervolgd met het Vierde Pianoconcert van Sergej Rachmaninov, een gewaagd stuk, chromatisch van aard met distinctieve jazzy kwaliteiten. De solist in dit zelden uitgevoerde pianoconcert is winnaar van het Young Pianist Foundation Concours Ramon van Engelenhoven, die eerder ook bij top-dirigent Valery Gergiev soleerde. 

Na de pauze speelt het orkest “het antwoord van een Sovjet Kunstenaar op terechte kritiek”: de Vijfde Symfonie van Dmitri Sjostakovitsj. Schrille thema’s en dissonanten wisselen elkaar af na een rustige opbouw.

Prominent dichteres Florence Tonk zal bij ieder werk voordragen uit drie speciaal geschreven gedichten in het kader van dit project. De dirigent is Pim Cuijpers.

Koop kaarten voor dit unieke project via www.nederlandssymfonieproject.nl of https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets-categorie/nsp/


Deel dit bericht!