Expositie "re-connected" van kunstenaar Rik Balder in expositieruimte De Lommerd

expositieruimte de Lommerd

Details

Vrijdag 17 mei 2024 van 09:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tot en met 23 mei 2024

Op zondag 14 april is de expositie re-connected van Rik Balder, ook bekend als REDLAB, in buurtcentrum De Lommerd in het Spijkerkwartier geopend. Daarna is de expositie tot en met 23 mei op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur te bezichtigen.

 

Over de expositie

Met als centrale vraag "Kunnen wij ons als mens (opnieuw) verbinden met de natuur?", presenteert Rik Balder een reeks foto's en fotogravures uit zijn series 'The signal in the wood' en 'Shamans Path'. De werken nodigen uit om de relatie tussen mens en natuur te verkennen en te heroverwegen.

 Over de kunstenaar

Rik Balder werd geboren in 1968 in Hoofddorp en verhuisde zeven jaar geleden naar Arnhem, waar hij in het Spijkerkwartier woont en werkt in zijn studio & atelier in ’t Duifje. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als commercieel fotograaf, besloot Balder in 2023 terug te keren naar zijn roots in de kunstwereld. Het is in dit domein waar hij zich thuis voelt en zijn multidisciplinaire denken en vaardigheden op het gebied van fotografie, etsen, tekenen, poëzie en videografie tot uitdrukking kan brengen. Veel van deze onderwerpen zijn geïnspireerd op mythologie, filosofie en theologie.

 De kunst van Rik Balder is een visuele monoloog en een voortdurende ontdekkingsreis. Bezoekers van de expositie worden uitgenodigd om getuige te zijn van dit pad: het pad van de sjamaan.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met: Rik Balder, / telefoon: 06 - 21

foto: Rik Balder

Over de organisator

expositieruimte de Lommerd
Galerie de Lommerd geeft kunstenaars uit het Spijkerkwartier de gelegenheid hun werk te exposeren in buurthuis de Lommerd (Spijkerstraat ...... Lees meer