Dinsdag 16 april 2024, 19.45 uur: het nieuwste wijkoverleg! Voor iedereen die wil weten waarom die in het Spijkerkwartier woont.

Details

Dinsdag 16 april 2024 van 19:45 tot 21:30 uur
Over 3 dagen

Dinsdag 16 April 2024, 19.45 uur; het nieuwste wijkoverleg komt eraan! Wat staat er op de agenda? We beginnen met een presentatie waarin de woonvisie van de gemeente Arnhem in relatie wordt gebracht met de woonvisie en de actuele bouwprojecten van en in het Spijkerkwartier. In hoeverre passen de wensen van de bewoners van het Spijkerkwartier in de plannen van de gemeente. En andersom. Deze presentatie wordt voorbereid door gemeente Arnhem, TLO en wijkbewoners en is het vervolg op de gemeentelijke presentatie van afgelopen wijkoverleg. 

Dan is het tijd voor de Groengroep. één van de meest in het oog springende werkgroepen van de wijk. De vrijwilligers van de Groengroep verzorgen alle tuinen van het Spijkerkwartier én de vele en vele boomspiegels. Wie zijn zij, hoe gaan ze te werk, wat drijft hen en wat kost het? Een presentatie vol Spijkerkwarts groen! 

We vervolgen met de aanvragen voor het wijkbudget en parkeerfonds. In deze bijeenkomst liefst vijf nieuwe aanvragen; voor een nieuwe editie van een Entertuinment weekend, buurtveiligheidsborden in de Spoorhoek, het Wijkfestival, het nieuwe cultuurhuis Parkstraat 30 en groene daken op schuurtjes in de Spijkerstraat. Al deze aanvragen hebben een positief advies gekregen van de Spijkerbrigade, maar de uiteindelijke beslissing is aan het wijkoverleg. Laat je wijkstem horen!  

Over wijkstem gesproken. Hoe staat het met het proces van vernieuwing van de wijkdemocratie? Een kort verslag van wat er afgelopen periode is gebeurd en frisse berichten van nieuwe geluiden hoe verder. 

We besluiten deze wijkbijeenkomst met het traditionele rondje actualiteiten. Alles en iedereen die iets te melden of te vragen heeft wat van belang is in en voor de wijk: grijp je kans, verhef je stem. Voor iedereen die wil weten waarom die in het Spijkerkwartier woont: tot 16 april 2024, 19.45 uur! 

PS: wie op dezelfde avond mee wil eten met Eten in de Lommerd, dat kan! Aansluitend wijkoverleg. Wat is er leuker....? 

Reacties

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

Albert Hoex
Albert Hoex, theatermaker met voorliefde voor kunsten in en met de gemeenschap. Woont randje wijk Statenlaan, lid van de Spijkerbrigade afdeling sociaal culturele activiteiten.... Lees meer